Jos Verstappen: Bottas nem olyan jó, mint Hamilton - F1VILÁG.HU

Jos Verstappen: Bottas nem olyan jó, mint Hamilton

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Jos Verstappen, Max Verstappen édesapja szerint Valtteri Bottas önmaga is oka annak, hogy második számú versenyző lett a Mercedesnél.

Bottasnak egyértelműen támogatnia kell csapattársát, Lewis Hamiltont a bajnoki címért folytatott küzdelemben: az Orosz Nagydíjon a Mercedes elvette tőle a győzelmet, és arra kérték, engedje el a britet maga mellett, hiszen az első hely fontos pontokat jelenthet majd az év végén.

Jos Verstappen szerint jó döntés volt a csapat részéről, hogy átadták Hamiltonnak a győzelmet.

„Én meg tudom érteni a Mercedest” – nyilatkozta Verstappen a Ziggo Sport című lapnak. „Nagy érdekük, hogy megnyerjék a bajnokságot. Bottas is benne van bizonyos mértékig, hogy így alakultak a dolgok, és ő egyszerűen nem olyan jó, mint Hamilton.”

„Az, hogy a csapat Hamiltonra koncentrál, teljesen normális. Ezt abszolút megértem” – folytatta az egykori pilóta. „Ez hihetetlenül nehéz Bottas számára, de tudja, hogy ő a második számú versenyző.”

A kérdésre, hogy a fia, Max Verstappen adott esetben félreállna-e, és átadná-e az első helyet a csapattársának, a holland így válaszolt: „Egy hajón nem lehet két kapitány. Azt hiszem, ez mindent elmond.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!