Villeneuve: Vettel írjon könyvet „Így veszítek el egy bajnokságot” címmel - F1VILÁG.HU

Villeneuve: Vettel írjon könyvet „Így veszítek el egy bajnokságot” címmel

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Jacques Villeneuve, a volt F1-es pilóta megint nyilvánosságra hozta véleményét – ezúttal Sebastian Vettel és a Ferrari volt a célpontja.

Villeneuve-től megszokhattuk, hogy nem rejti véka alá véleményét, így a jelenlegi mezőnyből több pilótának volt már vele konfliktusa. Az 1997-es év világbajnoka most a Ferrari és Vettel idei teljesítményéről fejtette ki álláspontját, és nem kímélte őket.

Az egykori versenyző szerint Vettel túlságosan agresszívan viselkedett az akciók során, és Lewis Hamilton pedig pontosan ezért tudott immár 67 pontos előnyre szert tenni a bajnokságban.

„Az elmúlt versenyen láthattuk, hogy elfogadta, hogy már nem tudja megnyerni. Már lényegesen nyugodtabb” – mondta Villeneuve.

„A kulcsfontosságú különbség közte és Lewis között az idei évben az, hogy Lewis először gondolkodik, mielőtt megkezdi az agresszív támadását.”

„A hétvégén Vettel valamit megpróbált Verstappennel szemben, nem volt piszkos játék, de túl rizikós volt.”

Villeneuve kicsit gúnyosan megjegyezte, Vettel az idei szezonról akár könyvet is írhatna, és hozzátette, azt sem tudja megérteni, hogy a Ferrari miért nem tanult a szezon közbeni hibáiból.

„Írhatna egy könyvet erről a szezonról azzal a címmel, hogy „Így veszítek el egy vb-címet”.

Hirdetés

„Nem egyszerű a Ferrarit megérteni, és nem csak azért, mert elveszítettek néhány versenyt. Néhány hiba után sem találták a helyes utat. Kívülről lehetetlen megérteni őket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!