2020-ban Vietnám is F1-es versenyt rendezhet - F1VILÁG.HU

2020-ban Vietnám is F1-es versenyt rendezhet

HIRDETÉS
2020-ben Forma-1-es versenyt rendezhetnek Vietnámban – az ezzel kapcsolatos terveket még az idei szezont megelőzően bejelenthetik, miután állítólag eldőlt, hogy a megállapodás már megszületett a versenyrendezők, illetve a Liberty Media között.
Fotó: Red Bull Racing

2020-ban Forma-1-es versenyt rendezhetnek Vietnámban – az ezzel kapcsolatos terveket még az idei szezont megelőzően bejelenthetik, miután állítólag eldőlt, hogy a megállapodás már megszületett a versenyrendezők, illetve a Liberty Media között.

Úgy tudni, a futamot Vietnám fővárosa, Hanoi közelében rendeznék.

A versenyrendezéssel kapcsolatos egyeztetések gyorsan haladtak a színfalak mögött, a Japán Nagydíjon pedig az a hír járta az F1-es paddockban, hogy már a megállapodás is megszületett a 2020-as verseny kapcsán.

Az F1VILÁG értesülései szerint a hivatalos bejelentésre novemberben kerülhet sor.

Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting még a Japán Nagydíj előtt el is látogatott Hanoiba – a szakembernek nincsenek kétségei afelől, hogy a pálya megfelelően felépül majd.

„Az építkezés nem kezdődött még el, de a helyszínt már kijelölték. A tervezés előrehaladott stádiumban jár, és amennyire én tudom, 2020-ban már versenyt rendeznének. A korábbi tapasztalatok alapján ezzel nem lesz probléma” – mondta Whiting, aki megerősítette azt is, a versenypálya vonalvezetésének egy részét közutakon alakítanák ki.

„Főleg utcákon futna a pálya, de van egy új szekció, amit még nem építettek fel. Van egy nyílt terület, ahol fel fogják építeni majd a bokszutcai épületeket. A pálya egy részét is ott építik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!