Verstappen: Vettel és Räikkönen túl agresszívek voltak - F1VILÁG.HU

Verstappen: Vettel és Räikkönen túl agresszívek voltak

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint az F1-es Japán Nagydíjon történt ütközések oka az volt, hogy a Ferrarik voltak túl agresszívek.

Verstappen először Kimi Räikkönennel ütközött a futam során, amikor a holland elhagyta a pályát, majd visszatérésekor a két autó összeért. Az eset miatt a Red Bull versenyzője 5 másodperces büntetést kapott, amivel egyáltalán nem ért egyet, és már a futamon megjegyezte, hogy Räikkönen megvárhatta volna, hogy visszaérjen a pályára, mielőtt támadást indít.

„Kimi rossz ívet választott a sikánban, és összeértünk egy kicsit. Úgy gondolom, teljesen nevetséges, hogy 5 másodperces büntetést kaptam ezért” – mondta Verstappen.

Verstappen később Sebastian Vettellel is incidensbe keveredett, ám ennek már súyosabb következményei lettek: a világbajnoki címért küzdő német megpördült, és a mezőny végére visszacsúszva kezdhette meg a felzárkózást.

A versenybírák megvizsgálták az esetet, azonban úgy döntöttek, nem büntetik meg Versstappent.

„Sebastian pedig… Abban a kanyarban nem lehet előzni. Hagytam neki helyet, de belefordult az autómba” – nyilatkozta a Red Bull pilótája az esetről. „Ezért kár, de örülök, hogy a dobogón lehetek.”

A versenyt követően Christian Horner rádión üzent a hollandnak, felhívta a figyelmét arra, hogy nem lesz népszerű a Ferrari-szurkolók körében, majd Verstappen nevetve így válaszolt:

„Igen. Ez nem az én problémám. Túl agresszívek voltak.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!