Bottas: Esős időmérő? Nagyon érdekes lesz! - F1VILÁG.HU

Bottas: Esős időmérő? Nagyon érdekes lesz!

HIRDETÉS
Ha valóban esni fog szombaton, Szuzukában, akkor rendkívül izgalmas küzdelem vár a Forma-1 rajongóira az időmérőn – ezt mondta a pénteki nyitónap után Valtteri Bottas.
Fotó: Mercedes

Ha valóban esni fog szombaton, Szuzukában, akkor rendkívül izgalmas küzdelem vár a Forma-1 rajongóira az időmérőn – ezt mondta a pénteki nyitónap után Valtteri Bottas.

A Mercedes versenyzője a Japán Nagydíj mindkét pénteki szabadedzését a második helyen zárta csapattársa, Lewis Hamilton mögött – a Mercedes számára tehát kiválóan indult a szuzukai versenyhétvége.

Bottas a pénteki edzésnap végén úgy nyilatkozott, nagyon elégedett az autójával, habár lesz még tennivalójuk a szombati folytatás előtt.

„Az autó igazán jónak tűnt, habár az első edzés jobban alakult, mint a második” – mondta a finn pilóta.

„Egy egész éjszakánk lesz arra, hogy megvizsgáljuk azokat a változtatásokat, amiket elvégeztünk, és megtaláljuk a megfelelő beállításokat. De összességében az autó nagyon jó volt minden szektorban – csak az egyensúllyal voltak némi problémák, küszködtem egy kicsit az alulkormányzottsággal.”

„Összességében ez egy jó kiindulási pont a hétvégére, de nehéz megmondani, hogy állunk a többiekhez képest. Az időmérőn mindig intenzívebbé válik a küzdelem, szóval mindent megteszünk majd azért, hogy fejlődjünk.”

Bottas azt mondja, örül annak, hogy ma kedvezőek voltak a körülmények, hiszen a meteorológusok szombatra esőt jósolnak, vasárnap viszont már száraz aszfalton rendezhetik a versenyt.

„Az időjárás jó eséllyel változni fog szombatra, szóval jó, hogy szárazon körözhettünk pénteken, hiszen vasárnapra is száraz pályát jósolnak. Sokkal melegebb lesz a versenyen, ez is változás lesz, de legalább eleget tudtunk körözni száraz körülmények között, úgyhogy nem olyan nagy baj, ha holnap esni fog.”

„Ezen a pályán még szárazon is könnyű hibázni: egy apró hiba, és az ember a pályán kívül találja magát. Esőben pedig tízszer olyan nehéz, a szuzukai az egyik legnehezebb pálya, ha vizes az aszfalt. A pálya sokkal kiszámíthatatlanabb ilyenkor, főleg, ha hevesen esik, vagy sok az állóvíz. Szóval, ha esős időmérőnk lesz, az nagyon érdekesen alakul majd.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!