Nincs ideális helyzetben a Ferrari - F1VILÁG.HU

Nincs ideális helyzetben a Ferrari

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője szerint világos, hogy jobban fogyasztják a gumikat ellenfeleiknél – ez derült ki a Japán Nagydíj pénteki edzésein.

Vettel az első szabadedzésen az 5., a másodikon pedig a 3. helyen végzett, utóbbin 8 tizedmásodperccel maradt el Lewis Hamilton legjobb idejétől.

A Ferrari 10 szett szuperlágy gumival érkezett Japánba, és csak egy szett új lágy gumival és egy szett közepessel rendelkeznek a hétvége további részére.

A helyzet tehát nem túl ideális számukra, mivel Vettel és Räikkönen is szemcsésedéssel küszködött a pénteki hosszú etapok során.

„Ma mindketten kicsit túl sokat csúszkáltunk, és így egy kicsit jobban fogyasztottuk a gumikat, mint a többiek. De összességében rendben voltak a dolgok.”

„Ez egy tiszta péntek volt. Nem voltak megszakítások, az autóval sem volt gond, szóval azt hiszem, a saját munkánkra koncentrálhatunk, így holnapra még kihozhatjuk az autóból azt, ami benne van.”

Vettel egyelőre nem bocsátkozik jóslatokba azzal kapcsolatban, hogy versenybe szállhatnak-e a Mercedesszel a hétvégén, azonban abban bízik, hogy a pole-ért harcolhatnak szombaton.

„Úgy gondolom, tudjuk, hogy mit csináltunk, semmi nem zajlott másképp a többi péntekhez képest. Tudjuk, hogy mire képes az autó. Erre kell koncentrálnunk, ebből kell kihoznunk azt, ami a lehető legjobb pozícióba repít minket. Ha holnap megszerezhetjük a pole pozíciót, az remek lenne.”

Hirdetés

„Ha nem, akkor szorosan mögötte kell lennünk és meglátjuk, mi történik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!