Vettel szerint a Ferrari nem veszítette el az irányt - F1VILÁG.HU

Vettel szerint a Ferrari nem veszítette el az irányt

HIRDETÉS
„Nem veszítette el az irányt” a Ferrari Forma-1-es csapata Sebastian Vettel szerint annak ellenére, hogy az olasz istálló az elmúlt időszakban képtelen volt legyűrni riválisát, a Mercedest.
Fotó: Scuderia Ferrari

„Nem veszítette el az irányt” a Ferrari Forma-1-es csapata Sebastian Vettel szerint annak ellenére, hogy az olasz istálló az elmúlt időszakban képtelen volt legyűrni riválisát, a Mercedest.

Az olasz istálló a legutóbbi két versenyhétvégén, Szingapúrban és Szocsiban egyértelműen gyengébb volt a Mercedesnél, ennek eredményeképp pedig Sebastian Vettel 50 pontos hátrányba került a tabellán, és a Ferrari is egyre inkább lemarad a német csapattól.

Amikor Vettelt Szuzukában arról kérdezték, annak köszönhető-e a gyengülő forma, hogy a Ferrari esetleg elveszítette a technikai irányvonalat, a német így felelt: „Honnan tud ön a mi technikai irányvonalunkról? Bocsánat, de szerintem ez nem igaz. Nem hiszem, hogy elveszítettük az irányt.”

„Azt gondolom, sikerült fejlődést elérnünk az autónkkal, azok a lépések, amiket terveztünk, megérkeztek. Azt nem igazán lehet tudni, hogy állunk a többiekhez képest, talán ők kisebb, vagy nagyobb lépéseket tettek, nem tudom.”

„Meggyőződésem – miután beszéltem az összes mérnökünkkel –, hogy ott tartunk, ahol tartani szeretnénk, vagy tartani akartunk. Természetesen mindig szeretnénk előrébb jutni, jobb teljesítményt kihozni az autóból, de ez mindenkire igaz.”

Vettel hozzátette, nem lepődött meg azon, hogy a Mercedes eléjük került, mivel úgy véli, sokan túlértékelték azt az előnyt, amivel a Ferrari rendelkezett a szezon korábbi szakaszában.

„Szerintem számos alkalommal elmondtuk, hogy erős autónk van, de nem hiszem – és talán ellentétes a véleményem másokéval –, hogy domináns autónk volt az év bármely szakaszában. Nagyon szoros volt végig, de túl sok olyan futamunk volt, ahol egyszerűen nem voltunk elég közel.”

„Egy olyan verseny, mint a legutóbbi, ahol játszadozhattak velünk a futamon, azt jelenti, hogy jobb a tempójuk, és voltak más versenyek is, ahol nem tudtuk hozni az ő sebességüket.”

A bajnokságból 5 verseny van még hátra, Vettel viszont még nem mondott le a bajnoki címről. A német mindazonáltal azt mondja, nem úgy vág neki a Japán Nagydíjnak, hogy ez lesz az utolsó esélye idén.

Hirdetés

„Nem szeretem a „most, vagy soha!” hozzáállást. Nem hiszem, hogy sok értelme van. Korábban azt sem tudtam, hogy 5 vagy 6 futam van-e hátra. Most már tudom persze tudom. Az ember minden hétvégén támad. Minden hétvége más és más, a pályák, a körülmények is.”

„A szuzukai pályát imádom, ez a kedvencem az egész világon, szóval jobb, ha élvezem, nem pedig elkezdek számolgatni, ami talán összezavar. Azokra a dolgokra fókuszálok, amelyek nekem dolgoznak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!