Itt a legkisebb sportos Audi crossover

2018.09.29. 17:15

A hot-hatchek között is igazán ütős lehet az Audi SQ2.

audi-sq2

Néhány nappal a Párizsi Autószalonra tervezett premier előtt kiszivárgott egy kép és néhány adat az Audi egyik új sportos modelljéről, az SQ2-ről. A fotó alapján nem vették túlságosan agresszívre a formát, csupán a nagyobb alsó levegőbeömlők, a két centis ültetés, a kevesebb krómhatású elem és a óriási kerekek árulkodnak az S változatról. Habár csak elölről látszik az autó, a kémfotók alapján biztosra vehető, hogy hátulról jól felismerhető lesz az SQ2, ugyanis négy kipufogó kürtöli majd világgá, hogy ez a sportosabb verzió.

A hangot és a teljesítményt a már jól ismert kétliteres turbós négyhengeres motorra bízzák, ami ebben a modellben 300 lóerőt tud majd. A hétsebességes duplakuplungos automatával és Quattro összkerékhajtással párosítva 4,8 másodperc alatt lesz meg a 100 km/h-ra gyorsulás, a végsebességet pedig szokás szerint 250 km/h-ra korlátozza a gyártó.

Az Audi minden bizonnyal már idén megkezdi az SQ modell értékesítését, de az első példányok lehetséges, hogy csak 2019-ben érkeznek majd meg.