Bottasé a pole, csúnyán kikapott a Ferrari Szocsiban! - F1VILÁG.HU

Bottasé a pole, csúnyán kikapott a Ferrari Szocsiban!

HIRDETÉS
Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Orosz Nagydíj szombati időmérő edzésén. A második helyről Lewis Hamilton rajtolhat Szocsiban, a Ferrarik nagy hátránnyal csak a második rajtsorban!
Fotó: Mercedes

Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Orosz Nagydíj szombati időmérő edzésén. A második helyről Lewis Hamilton rajtolhat Szocsiban, a Ferrarik nagy hátránnyal csak a második rajtsorban!

A harmadik szabadedzés eredményei alapján a Mercedes vághatott neki a legnagyobb magabiztossággal az időmérő edzésnek: Hamilton a 3. szabadedzésen a hiperlágy keveréken 6 tizedmásodperces előnnyel végzett a Ferrarik előtt.

A Q1 végén a hazai közönség előtt versenyző Sergey Sirotkin pördült meg, ami miatt rövid időre sárga zászló lépett érvénybe, azonban folytatni tudta a kvalifikációt. Ez azonban csak néhány percig tartott, ugyanis mindkét Williams búcsúzott az első etapban: Sirotkin a 18., Lance Stroll pedig a 20. helyről kezdheti majd meg a vasárnapi versenyt.

Véget ért a kvalifikáció a két McLaren számára is: Fernando Alonso a 17., Stoffel Vandoorne pedig a 19. lett, a Toro Rossóval Brendon Hartley pedig a 16. pozícióban zárt.

Habár a Red Bullok elég gyorsak voltak ahhoz, hogy folytassák az időmérőt, nem így történt: Max Verstappen és Daniel Ricciardo is büntetésben részesül motorcsere miatt vasárnap, így a csapat úgy döntött, a Q2-ben már nem folytatják a körözést.

A Q2-ben nem volt kérdés, hogy ki búcsúzik: a két Red Bullon kívül Pierre Gasly, valamint a két Renault, Carlos Sainz és Nico Hülkenberg sem teljesített mért kört, így ők szabadon dönthetnek arról, hogy milyen abronccsal vágnak majd neki a vasárnapi versenynek.

A két Ferrari és a két Mercedes az ultralágyon teljesítette legjobb idejét a Q2-ben, így ezekkel az abroncsokkal fognak rajtolni holnap. Mindkét topcsapat pilótái pályára hajtottak a hiperlágy gumikkal is, azonban félbeszakították gyorskörüket.

A Q3 tehát a Red Bullok nélkül kezdődött, így a középmezőny csapatainak lehetősége volt arra, hogy versenybe szálljanak az előkelőbb pozíciókért.

Hirdetés

Ahogyan arra a hétvége eddigi alakulása alapján számítani lehetett, a Mercedest nem tudta legyűrni a Ferrari: ezúttal azonban Bottas megelőzte csapattársát, Hamiltont, a harmadik helyen pedig Vettel zárt megelőzve Räikkönent.

A középmezőny pilótái közül Kevin Magnussen szerepelt a legjobban, a Haas versenyzője az 5. helyről indulhat vasárnap. Mögötte Esteban Ocon (Force India), Charles Leclerc (Sauber), Sergio Perez (Force India), Romain Grosjean (Haas) és Marcus Ericsson (Sauber) foglal majd helyet a rajtrácson.

Forrás: Twitter/Formula 1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!