Hamilton a leggyorsabb az időmérő előtt Szocsiban! - F1VILÁG.HU

Hamilton a leggyorsabb az időmérő előtt Szocsiban!

HIRDETÉS
A világbajnoki pontversenyt vezető Lewis Hamilton volt a leggyorsabb az Olasz Nagydíj utolsó szabadedzésén. Sebastian Vettel 6 tizedes hátránnyal csak a 3. helyen zárt.
Fotó: Mercedes

A világbajnoki pontversenyt vezető Lewis Hamilton volt a leggyorsabb az Orosz Nagydíj utolsó szabadedzésén. Sebastian Vettel 6 tizedes hátránnyal csak a 3. helyen zárt.

Kedvező időjárási körülmények fogadták a Forma-1 csapatait szombat délelőtt Szocsiban, így minden adott volt ahhoz, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a délutáni időmérő edzésre.

A pénteki nyitónapon Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, bajnoki riválisa, Sebastian Vettel pedig úgy nyilatkozott, az egykörös tempót, illetve a versenytempót tekintve is előre kell lépniük, ha fel akarják venni a versenyt a Mercedesekkel.

Nos, a szombati, utolsó szabadedzésen is Hamilton volt a leggyorsabb, őt csapattársa, Valtteri Bottas követte a második helyen. A brit versenyző a Pirelli hiperlágy abroncsaival 1 perc 33,067 másodperces időt ért el, Sebastian Vettel pedig csak harmadik lett, 6 tizedmásodperccel lemaradva a címvédőtől.

Csapattársa, Kimi Räikkönen lett a negyedik, őt a két Red Bull követte Max Verstappen – Daniel Ricciardo sorrendben, ők azonban motorcsere miatt az időmérő után majd rajtbüntetést kapnak.

Kiválóan szerepelt az egyórás tréningen Charles Leclerc: az Alfa Romeo Sauber pilótája a 7. leggyorsabb volt, és a top 10-ben zárt még Esteban Ocon, Kevin Magnussen és Sergio Perez is.

A hazai közönsége előtt versenyző Szergej Szirotkin a 17. helyen zárt a Williamsszel, 2 tizeddel gyorsabb volt, mint csapattársa, Lance Stroll.

A McLaren vesszőfutása tovább folytatódik Szocsiban: Stoffel Vandoorne 19., Fernando Alonso pedig csak 20. lett.

Az edzés végén a Ferrari csapata egy meglehetősen furcsa helyzetbe keveredett: Sebastian Vettelt ki akarták még küldeni egy rajtgyakorlatra, a német előtt azonban épp pirosra váltott a gyakorlás végét jelző lámpa, így vissza kellett tolni autóját a garázsba.

Hirdetés

Ezzel egyidőben Kimi Räikkönen is elindult a garázsból, ám neki még azt megelőzően szóltak, hogy állítsa le az autóját, mielőtt teljesen kigurult volna a bokszból, habár a finn előre jelezte, hogy nem fognak kiérni.

Az olaszok így az edzés végén nem tudtak rajtgyakorlatot végezni a bokszutca végén.

A 3. szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!