Vettel a leggyorsabb az első orosz szabadedzésen - F1VILÁG.HU

Vettel a leggyorsabb az első orosz szabadedzésen

HIRDETÉS
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es Orosz Nagydíj pénteki nyitóedzésén – a német mögött Max Verstappen lett a második, a címvédő Lewis Hamilton pedig a harmadik.
Fotó: Scuderia Ferrari

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es Orosz Nagydíj pénteki nyitóedzésén – a német mögött Max Verstappen lett a második, a címvédő Lewis Hamilton pedig a harmadik.

A királykategória mezőnyét 20-22°C-os hőmérséklet fogadta Szocsiban, az első másfélórás gyakorlás pedig jelentősebb incidensek nélkül lezajlott.

A leggyorsabb kört a világbajnoki tabellán 40 pontos hátrányban lévő Sebastian Vettel érte el: a Ferrari versenyzője 1 perc 34,488 másodperces időt autózott, és alig 5 századmásodperccel volt jobb, mint a 2. helyen végző Max Verstappen.

A bajnoki tabella éllovasa, a címvédő Lewis Hamilton 3. lett, hátránya bő 3 tized riválisával szemben. Csapattársa, Valtteri Bottas lett a 4., majd az 5. helyen Daniel Ricciardo következett a Red Bull-lal.

Vettel és Verstappen egyébként a hiperlágy, Hamilton és Bottas pedig a lágy abroncsokkal érte el legjobb idejét a nyitóedzésen.

Kiválóan kezdte a szocsi hétvégét Esteban Ocon, aki 1,1 másodperces hátránnyal 6. lett, megelőzve Kimi Räikkönent.

A top 10-ben Kevin Magnussen, Nico Hülkenberg, illetve az első edzésen Marcus Ericsson helyett beugró Antonio Giovinazzi végzett.

Nem Giovinazzi volt az egyetlen, aki beugróként részt vehetett az első gyakorláson: Carlos Sainz Renault-ját Artem Markelow, Sergio Perez Force Indiáját Nicolas Latifi, Fernando Alonso McLarenjét pedig Lando Norris vezethette délelőtt.

Norris egyébként a 13. helyen végzett, bő 1 tizeddel gyorsabbnak bizonyult a másik McLarent terelgető Stoffel Vandoorne-nál.

Hirdetés

A 2019-ben már a Ferrarinál versenyző Charles Leclerc 14. lett, 3 tizeddel elmaradva a másik Sauberrel köröző Giovinazzitól.

A hazai közönsége előtt pályára guruló Szergej Szirotkin a 18. időt autózta a Williamsszel.

A Forma-1-es Orosz Nagydíj második szabadedzését 14 órától tartják Szocsiban.

Az első szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!