Hazaköltözik a Cadillac

2018.09.27. 14:00

Durván négy éve jelentették be, hogy a Cadillac vezetése New Yorkba költözik. Akkor azzal indokolták a döntést, hogy New Yorkban van a divat fővárosa, és a potenciális vásárlók egy jó része, de ez már akkor is csak kifogásnak tűnt.

A költözés ötlete Johan de Nysschentől jött, aki 2014-ben vette át a Cadillac vezetését, de az idén tavasszal kitették. Az új vezetés pedig hamar rájött, hogy New Yorkból vezetni célszerűtlen, hiszen a GM minden fontos partnere Detroitban van. Egyebek közt itt működik a GM Technical Center, ahol a fejlesztés nagy része folyik, és az új igazgató, Steven Carlisle azt mondja, most, hogy több nagy bemutatóra készülnek, komoly nehezítés New Yorkból irányítani a folyamatokat.

A Cadillac jelenleg 110 főt foglalkoztat manhattani főhadiszállásán, de ők nagyrészt felső vezetők és marketing-szakemberek, érdemi fejlesztés itt nem folyik.

A cég több új modellt mutatott be a közelmúltban – a legfontosabb talán a kompakt XT4 szabadidő-autó, amellyel új vevőkre tehetnek szert. A megújulási hullám az XT6-ossal folytatódik, egy három üléssoros, hétüléses SUV-val, amely várhatóan 2019 első napjaiban mutatkozik be.