Mexikóban lehet utoljára esélye a Red Bullnak - F1VILÁG.HU

Mexikóban lehet utoljára esélye a Red Bullnak

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Csak Mexikóban lesz reális esélye a Red Bull Forma-1-es csapatának az újabb futamgyőzelemre – ezt mondja Christian Horner, az osztrák istálló főnöke.

Az energiaital-gyárosok idén eddig 3 futamot nyertek, legutóbb a nagy leszórítóerőt igénylő Szingapúrban volt esélyük az elsőségre, Max Verstappen azonban végül nem bírt a futamot megnyerő Lewis Hamiltonnal.

A hollandnak tavaly, Mexikóban viszont összejött a győzelem, Horner szerint pedig idén is esélyesek lehetnek.

„Azt gondolom, ha reálisan nézzük a helyzetet, az egyetlen megmaradt esélyünk Mexikó lesz – normál körülmények között” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„Remélhetőleg néhány dobogó azért még összejön a szezon végéig.”

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondta, örül, hogy a Red Bull a legutóbbi versenyhétvégén ismét az élen tudott harcolni.

„A Red Bull komoly tényező volt Szingapúrban” – mondta a Motorsport.com című lapnak nyilatkozva.

„Jó lenne, ha a szezon végéig többször lennének ebben a helyzetben. Jó, hogy ott vannak az elejében – jó ez a rajongóknak és a versenyeknek is. Élveztük!”

„Mexikó lesz a következő olyan helyszín, ahol papíron igazán gyorsak lehetnek, de ki tudja, mi történik Szocsiban és Szuzukában?”

Hirdetés

Lewis Hamilton jelenleg 40 pontos előnnyel vezeti a bajnoki pontversenyt Sebastian Vettel előtt, Christian Horner szerint viszont még korai lenne leírni a németet.

„Általában nagyon jól teljesít nyomás alatt” – mondta Horner korábbi versenyzőjéről.

„Szóval biztos, hogy nem adja fel. Volt már 40-nél több pontos hátrányban is – azt hiszem, 2012-ben. Nyilván úgy tűnik, hogy Lewis van nyeregben, következetesnek kell csak lennie a szezon végéig.”
„De a Ferrari autója nagyon gyors, és még 6 futam hátravan, melyeken 150 pontos lehet gyűjteni. Bármi megtörténhet – de Lewis remek formában van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!