Viccet csináltak az autómosásból

2020.11.21. 17:20
3 hozzászólás

Hogy a pandémiát mindenki megszívta, az nem kérdés. De sajnos vannak, akik nagyobbat zakóztak, mint egy zenebohóc a szappanozott banánhéjon. Például a cirkuszok. Mondjuk a német Krone cirkusz - az óriási cirkusz-sátoron kívül 3000 ülőhelyes saját épület, 250 alkalmazott. És március óta nulla előadás. De úgy tűnik, hogy nekik sikerült széles vigyort az arcukra festve kiröhögni a vírust. Legalábbis egy darabig viccel és zseniális érzékkel igyekeztek kimozogni a koronát.

Azt is csinálhatták volna, hogy keseregnek egy kicsit a helyzeten, esetleg kicsit viccelnek vele, hogy a korona miatt be kell zárni az azonos nevű cirkuszt. De valakinek beugorhatott, hogy vannak a 115 éves Krone cirkusznak bohócai, akik habbal dobálják, meg vízzel locsolják egymást. Szinte ugyanezt csinálják az autómosóban is. És innen már nem kellett sok ahhoz, hogy a pandémia miatt bezárt cirkusz egy részét csillogó, színes autómosóvá alakítsák,ahol műlovarnők, erőművészek és állatidomárok társaságában dilinyós bohócok mossák le a család autóját.

Őszintén megmondom, sosem voltam cirkuszban, nem vagyok egy Gálvölgyi János, aki rajong a műfajért és a bohócokért, de komolyan, én a legnagyobb örömmel fizetném ki a 15 eurót egy ilyen kocsimosásért. Nem csak azért, mert az ötlet zseni, és így egy kicsit segít az ember egy komoly bajba jutott társulatnak, de az sem utolsó szempont, hogy nincs még egy olyan hely, ahol egyszerre gurgulázhatnak a kölkök a hátsó ülésen az egymást tejszínhabbal pofán nyomó bohócokon és áztatnák le a mocskot a kocsiról.

De sajnos egyrészt a Clown-wash Münchenen van, ráadásul most még ezt az attrakciót is be kellett zárni, mert a Krone viccel, de a korona nem. Pedig világszám a hely.