A Porsche Rimac-részvényeket vásárolt

2018.06.20. 13:18

A Rimac különös képződmény: apró vállalkozás, amely megfizethetetlen, és szinte kezelhetetlenül erős elektromos autókat épít kis mennyiségben, de képtelenül drágán. Ennek ellenére úgy néz ki, a Porsche lát benne fantáziát.

Egyelőre 10%-os részt vásároltak a jelenleg már 400 főt foglalkoztató Rimacból, amely eddig összesen nyolc Concept One elektromos sportkocsit állított elő, illetve a C_Two nevű új modell prototípusát, amelyet egyelőre csak autószalonokon lehetett látni.

A részvényvásárlás mögött az a szándék húzódik meg, hogy a Rimac tapasztalatait is felhasználja a Porsche saját elektromos modelljeinek kifejlesztésénél. „Úgy látjuk, a Rimac ötletei és megközelítése különösen ígéretes, épp ezért szeretnénk szoros együttműködést kialakítani.” - fogalmazta meg a lényeget Lutz Meschke, a Porsche igazgatótanácsának elnöke.

Úgy tudjuk, jelenleg három különböző elektromos platform fejlesztése folyik a Porschénél. A Taycan alapjául használt J1-et csak átmeneti megoldásnak szánják, míg 2021-ben el nem készül az Audival közös PPE platform. A harmadik, egyelőre SPE néven ismert alapot pedig, amelyet 2025-re ígér a cég, kifejezetten sportkocsik számára fejlesztik. Egyes feltételezések szerint ez utóbbi kialakításában vennék hasznát a Rimac tapasztalatainak.