A Ducati visszatér a Pikes Peakre, hogy visszaszerezze a koronát

2018.05.17. 15:42

Ducati évekig verhetetlen volt a Pikes Peak hegyi felfutón, a Multistrada győzelmét különkiadások őrzik, ám az utóbbi években legfeljebb mentőmotorként volt súlyuk - először a Kawasaki és a Honda söpörte le őket, majd tavaly egy KTM állított fel új rekordot. Az olaszok idén ismét rajthoz állnak, ráadásul két nagyágyú pilótával - Carlin Dunne és Codie Vahsholtz többször nyertek már, sőt: Dunne volt az első, aki tíz perc alatti időt tudott menni (az ő rekordja dőlt meg tavaly), míg Vahsholtz jelenleg is tartja a középsúlyú motorok rekordját egy Husqvarna 701 Supermotóval.

 

A versenygépük egy-egy Multistrada 1260 Pikes Peak lesz, a 1262 köbcentis, változó szelepvezérléses blokkal szerelt motor szériában 158 lóerőt tud, amin nyilván kicsit javít a teljes versenykipufogó-rendszer és a hozzá állított elektronika. A Pikes Peak Edition ezen felül Öhlins futóművel és Marchesini kerekekkel rendelkezik, és jár hozzá a Panigale V4-be is szerelt, mindkét irányba működő gyorsváltó.

Az olaszoknak ezzel minden esélye megvan a korona visszaszerzésére - egyébként a győzelem a pletykák szerint nem is az olasz gyártónak fontos, hanem a Ducati észak-amerikai kirendeltségének az igazgatójának: ő ugyanis a Pikes Peak tövéből származik, nem csoda, hogy ingerült, ha a hazai pályáján más uralkodik.