2018.04.16. 14:32

Ahogy a jelenlegi tulajdonosi struktúra felállása óta mindig, ismét a Renault-Nissan nevezhette ki az AvtoVAZ új vezérigazgatóját. Nicolas Maure helyét Yves Caracatzanis veszi át az orosz vállalatnál júniustól.

IMG 4661

Az igazgatóváltás pontos okait egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de az egyértelműen látszik, hogy a Lada szűk esztendőinek egyelőre vége: jobb eredmények várhatók, és ez önmagában is indokolhatja, hogy olyasvalakit állítsanak a cég élére, aki korábban is sikeres részlegeket irányított.

Caracatzanis ilyen szakember: igazi Renault veterán, aki 1992 óta van a cégnél, és jelenleg a Renault romániai részlegét vezeti, amely magában foglalja a komplett Dacia márka irányítását is.

Az új vezérnek persze nem lesz túl nagy mozgástere, legalábbis az elődje erre utalt. „Folytatnunk kell a jelenlegi fejlesztési stratégiát, és elérnünk rovid távú céljainkat.” - mondta Maure, jelezve, hogy az AvtoVAZ-zal kapcsolatos tervek bármiféle megváltoztatásához az orosz tulajdonostársak, így az orosz állam beleegyezése is szükséges.