Hartley lehet a Toro Rosso versenyzője Austinban - F1VILÁG.HU

Hartley lehet a Toro Rosso versenyzője Austinban

HIRDETÉS
Fotó: Porsche

A legfrissebb hírek szerint Brendon Hartley a legesélyesebb arra, hogy a Toro Rosso színeiben rajthoz álljon a jövő hétvégi Amerikai Nagydíjon.

Az olasz kiscsapat egyelőre még nem döntött arról, hogy Daniil Kvyat mellett ki vezetheti majd az istálló másik autóját Austinban, miután Pierre Gasly nem lesz jelen a soron következő versenyen, mert a japán Super Formula sorozat fináléjában vesz részt Szuzukában.

Úgy tudni, a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost arra szeretné felhasználni az amerikai versenyhétvégét, hogy egy új versenyzőnek adjon lehetőséget, hogy ezáltal is mérlegelje az istálló opcióit 2018-ra.

Az szinte biztosnak tűnik, hogy jövőre Gasly vezetheti majd a Toro Rosso egyik autóját, a Red Bull és a Toro Rosso azonban a második ülést illetően meglehetősen bizonytalan.

A legfrissebb sajtóhírek szerint Austinban Brendon Hartley kaphat lehetőséget, Tost ugyanis állítólag nyitott arra, hogy 2018-ban lehetőséget adjon az új-zélandi versenyzőnek.

A 27 esztendős versenyző 2009-ben és 2010-ben a Red Bull tartalékversenyzője volt, és korábban a Toro Rosso csapatánál is tesztelt, majd kikerült a Red Bull juniorprogramjából.

Hartley 2012-ben ismét F1-es tesztlehetőséget kapott: a Mercedesszel körözött Franciaországban, és a csapat szimulátorában dolgozott sokat. Jelenleg ugyan szerződés köti a Porschéhoz, és az Endurance-világbajnokságon indul – ahol egyébként már ezen a hétvégén bajnok lehet –, de elegendő pontja van a szuperlicencében ahhoz, hogy az F1-ben versenyezzen.

Az új-zélandi versenyzőnek egyébként a hírek szerint arra is jó esélye van, hogy jövőre az IndyCar-sorozatban álljon rajthoz a Chip Ganassi Racing színeiben.

Jelenleg tehát Hartley szerződéseit is alaposan át kell vizsgálnia a Red Bullnak, ha lehetőséget akar adni neki Austinban – úgy tudni, épp emiatt a Toro Rossónál Sebastien Buemi a vészmegoldás az Amerikai Nagydíjra.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!